צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום שבת, 24 ביולי 2010

רולדת תמרים

"זוהי השקפתי שסגנון החיים הצמחוני, רק בהשפעתו על מזגו הפיזי של האדם, יביא את התועלת הגדולה ביותר לאנושות כולה." ~ אלברט איינשטיין במכתב לעיתון פרו־צמחוני

רולדת תמרים

כמות מספיקה ל-2 רולדות
מצרכים לבצק

2 וחצי כוסות קמח כוסמין
חצי כפית אבקת אפיה
6 כפות שמן תירס או חמניות
רבע כוס סילאן תמרים
קורט מלח
לעבד את כל החומרים רק עד לקבלת בצק רך ועדין. אם הבצק יבש, ניתן להוסיף כפית או שתיים מים קרים מאוד.


מילוי
10 תמרים מזו מג'הול
4 כפות מים
2 כפות מיץ לימון
1 כפית אבקת וניל, או 2 כפיות תמצית וניל
תבלינים: קינמון, הל, אגוז מוסקט, זנגויל (ניתן לשים את כולם, או רק מה שאוהבים) (אני אישית אוהבת את תבליני הצ'אי ההודי ולכן שמתי כף קינמון וחצי כפית מכל  שאר התבלינים) 
קוקוס טחון (לא חובה)
אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)


במעבד מזון, לעבד את התמרים עם המים ומיץ הלימון, עד לקבלת ממרח חלק.
להוסיף לממרח אגוזים קצוצים.
לרדד הבצק על משטח נקי ומקומח מעט לריבוע, ולמרוח מממרח התמרים עם האגוזים.
לגלגל ולשים בתבנית בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ- 15 דקות.

טיפ לעבודה עם בצק פריך:
לשים/מעבדים את הבצק מעט מאוד, רק עד אשר המרכיבים מתחברים
וכדאי מאוד לרדד אותו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.

‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה